نوشته شده توسط : سارا

طراحی داخلی کلینیک زیبایی به منظور جلب رضایت مراجعه کنندگان و ایجاد محیطی کارآمد برای افزایش بهره وری کارمندان صورت می گیرد. کلینیک های زیبایی صرفا محیطی درمانی نمی باشند و بسیاری از مراجعه کنندگان به این مراکز، برای اقدامات زیبایی غیر درمانی به آن مراجعه می کنند. لذا طراحی داخلی مطب زیبایی با دکوراسیون سایر فضاهای درمانی، تا حدی متفاوت می باشد.توجه به طراحی داخلی کلینیک زیبایی به معنی رعایت اصول معماری داخلی، ایجاد فضایی زیبا و خلاقانه و رعایت نکاتی در خصوص دکوراسیون مطب زیبایی می باشد. برای ارائه ی طرحی مناسب جهت دکوراسیون داخلی کلینیک زیبایی ، توجه به مسائل زیبایی شناختی و دیزاین مطب زیبایی کافی نیست. بلکه باید به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی، تهویه، سیستم گرمایش و سرمایش، روشنایی، مسیر حرکتی، عملکرد و موارد از این قبیل نیز، در دکوراسیون داخلی کلینیک زیبایی بها داده شود. در این مقاله قصد داریم تعدادی از مهم ترین عوامل موثر بر مسیر طراحی داخلی کلینیک زیبایی را بررسی کنیم.

هزینه طراحی داخلی کلینیک زیبایی

یکی از اصلی ترین موارد هنگام طراحی دیزاین کلینیک پوست ، توجه به بودجه ی کارفرما می باشد. هزینه دکوراسیون داخلی کلینیک زیبایی ، بر اساس عوامل متعددی همچون متراژ کلینیک، نوع و کیفیت متریال به کار برده شده در دیزاین مطب زیبایی ، سبک دکوراسیون داخلی مطب زیبایی اعم از کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن، و همچنین امکانات و تکنولوژی به کار رفته در طراحی داخلی مطب زیبایی ، تعیین می شود.

دیزاین کلینیک پوست

رنگ در طراحی داخلی کلینیک زیبایی

استفاده از رنگ های مناسب برای دکوراسیون داخلی مطب زیبایی ، در ایجاد حس خوب در مخاطب نقش دارد. پیشنهاد می شود از رنگ های روشن برای القای حس آرامش و تمیزی و همچنین رنگ های شاد همچون بنفش که نشاط آور می باشند، در طراحی داخلی مطب زیبایی استفاده شود. در صورتی که استفاده از رنگ هایی همچون قرمز که هیجان بالایی دارند، برای طراحی داخلی کلینیک زیبایی توصیه نمی شود.یکی از گزینه های مناسب برای طراحی داخلی کلینیک زیبایی ، رنگ صورتی است. از آنجا که درصد بیشتری از مراجعه کنندگان کلینیک های زیبایی و اصلی ترین مخاطب دکوراسیون مطب زیبایی ، خانم هستند، توجه به روحیات و سلایق این گروه از افراد اهمیت بالایی دارد. صورتی روشن از جمله رنگ هایی است که به اغلب خانم ها، حس خوبی از جنس آرامش القا می کند. ترکیب این رنگ با سفید، یکی از ایده های جذاب برای پالت رنگی طراحی داخلی داخلی کلینیک زیبایی می باشد.رنگ سفید به دلیل خنثی بودن، امکان ترکیب با اغلب رنگ ها را دارد. نکته ی مهم برای ترکیب رنگ ها در دکوراسیون مطب پوست وزیبایی ، توجه به پالت رنگی هر سبک طراحی می باشد. بسیاری از ترکیب رنگی ها مانند آبی و سفید، یا سفید و سبز روشن، در طراحی های مدرن استفاده می شوند. لذا به کارگیری این رنگ ها در طراحی داخلی کلینیک زیبایی به سبک کلاسیک، گزینه ی مناسبی نمی باشد. استفاده از رنگ های طلایی و نقره ای در کنار سفید، ایده ی بهتری برای دکوراسیون داخلی مطب زیبایی به سبک کلاسیک و نئوکلاسیک هستند. در نتیجه در انتخاب پالت رنگی جهت دکوراسیون کلینیک پوست و زیبایی ، به مواردی از قبیل سبک طراحی نیز توجه داشته باشید.

نورپردازی در طراحی داخلی کلینیک زیبایی

کلینیک های زیبایی از معدود مکان هایی هستند که علاوه بر خدمات زیبایی، کارهای درمانی نیز در آن ها انجام می شود. چنین فضاهایی نیازمند روشنایی کافی برای انجام جراحی و معاینات دقیق هستند. لذا نورپردازی در طراحی داخلی کلینیک زیبایی ، اهمیت بسیار بالایی دارد. تامین نور لازم برای طراحی داخلی مطب زیبایی ، توسط نور طبیعی روز و نور مصنوعی صورت می گیرد. بهتر است روشنایی لازم برای دکوراسیون داخلی مطب زیبایی ، تا حد ممکن توسط نور طبیعی تامین شود ولی به دلیل محدود بودن ساعات وجود نور طبیعی در طول روز، ناچار به استفاده از نور مصنوعی در طراحی داخلی مطب زیبایی خواهیم بود. به دلیل سوسو زدن نور لامپ فلورسنت و تحریک اعصاب، استفاده از نور LED اولویت بالاتری نسبت به فلورسنت در طراحی داخلی مطب زیبایی دارد.



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 22 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا

طراحی داخلی کلینیک زیبایی یکی از مهم‌ترین مراحل در راه‌اندازی و بهره‌برداری موفق از یک مرکز زیبایی است. طراحی دکوراسیون اداری در چنین فضاهایی نقش زیادی در جلب اعتماد مشتریان و ایجاد حس راحتی و آرامش دارد. انتخاب مبلمان اداری مناسب، طراحی فضای داخلی با در نظر گرفتن نورپردازی، رنگ‌ها و چیدمان مناسب، تأثیر زیادی بر تجربه مشتریان و راحتی کارکنان دارد.

در این مقاله مجله ساویس، به بررسی نکات مهم در طراحی داخلی کلینیک زیبایی و راهکارهایی برای ایجاد فضایی مدرن و جذاب پرداخته می‌شود. همچنین، ایده‌هایی برای استفاده از مبلمان اداری در طراحی این فضاها بررسی خواهد شد تا بتوانید بهترین تصمیم‌ها را برای طراحی کلینیک زیبایی خود بگیرید.

اصول طراحی داخلی کلینیک زیبایی

طراحی داخلی کلینیک زیبایی باید با توجه به نیازهای خاص مشتریان و کارکنان انجام شود. فضای کلینیک باید به گونه‌ای باشد که آرامش و راحتی را برای مراجعین فراهم کند و در عین حال کارایی و راحتی کارکنان را نیز بهبود بخشد. بهترین دکوراسیون کلینیک زیبایی این فضا باید به گونه‌ای باشد که هر بخش از آن کاربردی و زیبا باشد. رعایت اصول نورپردازی، انتخاب رنگ‌های مناسب و چیدمان اصولی مبلمان اداری، از جمله فاکتورهای اصلی برای ایجاد فضایی کارآمد و دلپذیر در کلینیک‌های زیبایی هستند. در ادامه به بررسی این اصول پرداخته خواهد شد.

توجه به نورپردازی در طراحی داخلی کلینیک زیبایی

نورپردازی در طراحی داخلی کلینیک زیبایی یکی از عوامل کلیدی است که بر راحتی و تجربه مشتری تاثیر می‌گذارد. استفاده از نور طبیعی در فضاهای عمومی و ترکیب آن با نورهای مصنوعی می‌تواند به روشنایی مناسب و ایجاد جو دلنشین کمک کند. نورهای ملایم و گرمی که فضای داخلی را روشن می‌کنند، حس آرامش و راحتی ایجاد می‌کنند و می‌توانند از استرس‌های محیطی بکاهند. در اتاق‌های خصوصی و درمانی، نورپردازی باید به گونه‌ای تنظیم شود که احساس راحتی و اعتماد ایجاد کند. انتخاب لامپ‌هایی با رنگ‌های ملایم و تنظیم شدت نور، می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود تجربه مشتریان داشته باشد.

بهترین دکوراسیون کلینیک زیبایی

رنگ در طراحی داخلی کلینیک زیبایی

رنگ‌ها تاثیر زیادی در ایجاد جو و فضای داخلی کلینیک‌های زیبایی دارند. برای طراحی داخلی، رنگ‌هایی مانند سفید، بژ، خاکی و آبی، به دلیل آرامش‌بخشی که دارند، بسیار مناسب هستند. این رنگ‌ها باعث می‌شوند فضای کلینیک احساس پاکیزگی، راحتی و آرامش بیشتری به مشتریان منتقل کند. استفاده از رنگ‌های ملایم و آرامش‌بخش می‌تواند به کاهش استرس و ایجاد فضایی مثبت در ذهن مشتری کمک کند. رنگ‌های تند و پررنگ باید در حد معقولی استفاده شوند تا فضای فشرده و سرد ایجاد نکنند. در مجموع، انتخاب رنگ‌های صحیح، می‌تواند بر احساسات مشتریان تاثیر زیادی داشته باشد و تجربه‌ای مطلوب برای آن‌ها ایجاد کند.

چیدمان اصولی مبلمان اداری

چیدمان مبلمان اداری در کلینیک زیبایی باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر زیبایی، کارایی و راحتی کارکنان و مشتریان را نیز تضمین کند. استفاده از میزهای ارگونومیک و صندلی‌های راحت برای کارکنان و مراجعین می‌تواند باعث بهبود سلامت جسمانی و روحی آن‌ها شود. فضای داخلی باید طوری طراحی شود که هر بخش از کلینیک به درستی و بدون شلوغی استفاده شود. بخش‌های پذیرش، درمان و استراحت باید به گونه‌ای از هم تفکیک شوند تا احساس راحتی و حریم خصوصی حفظ گردد. مبلمان اداری باید متناسب با فضای موجود انتخاب شود تا فضای کارآمد و منظم ایجاد کند.

ایده‌های مدرن برای طراحی داخلی کلینیک زیبایی

طراحی داخلی کلینیک زیبایی با استفاده از ایده‌های مدرن می‌تواند تجربه مشتریان را بهبود بخشیده و محیطی حرفه‌ای و جذاب ایجاد کند. استفاده از عناصر نوآورانه مانند پارتیشن‌های شیشه‌ای، مبلمان مدرن و راحت، و چیدمان باز و انعطاف‌پذیر از جمله این ایده‌ها است. این رویکردها به بهینه‌سازی فضای داخلی کمک کرده و در عین حال زیبایی و کارایی را ارتقا می‌دهند. در ادامه، هر یک از این ایده‌ها را به طور جداگانه بررسی خواهیم کرد تا بتوانید از آن‌ها در طراحی کلینیک زیبایی خود بهره ببرید.

استفاده از پارتیشن‌ شیشه‌ ای

پارتیشن‌های شیشه‌ای یکی از راه‌حل‌های مدرن برای تقسیم‌بندی فضای کلینیک زیبایی هستند. این پارتیشن‌ها به دلیل شفافیت، حس باز بودن فضا را حفظ کرده و در عین حال امکان ایجاد بخش‌های خصوصی را فراهم می‌کنند. استفاده از پارتیشن‌های شیشه‌ای به‌ویژه در اتاق‌های مشاوره و درمانی که نیاز به حفظ حریم خصوصی دارند، بسیار کاربردی است. این طراحی به ایجاد حس مدرنیته و حرفه‌ای بودن کمک می‌کند و فضای کلینیک را بزرگ‌تر نشان می‌دهد.این نوع پارتیشن‌ها در انواع طرح‌ها و رنگ‌های مختلف موجود هستند و می‌توانند با دیگر عناصر طراحی داخلی هماهنگ شوند. علاوه بر این، نصب و نگهداری آسان آن‌ها یکی از مزایای دیگرشان است. استفاده از شیشه مات یا طرح‌دار می‌تواند به افزایش حریم خصوصی و زیبایی فضا کمک کند. در نهایت، پارتیشن‌های شیشه‌ای با حفظ تعادل بین کاربردی بودن و زیبایی‌شناسی، یک انتخاب عالی برای کلینیک‌های زیبایی هستند.

مبلمان مدرن و راحت در طراحی داخلی کلینیک زیبایی

مبلمان مدرن و راحت یکی از عناصر کلیدی در طراحی داخلی کلینیک زیبایی است. صندلی‌ها و میزهایی با طراحی ارگونومیک نه‌تنها ظاهر زیبا و حرفه‌ای دارند بلکه سلامت و راحتی کارکنان و مراجعین را نیز تضمین می‌کنند. این مبلمان با استفاده از مواد باکیفیت و طراحی جذاب، می‌توانند فضای داخلی کلینیک را به یک محیط دلپذیر و کاربردی تبدیل کنند.



:: بازدید از این مطلب : 20
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا

نمای داخلی داروخانه چگونه باید باشد؟داروخانه‌ها به‌عنوان مراکز ارائه خدمات بهداشتی، تنها مکانی برای تهیه دارو نیستند. نمای داخلی داروخانه و فضای داخلی آن، اولین و مهم‌ترین تعامل مشتری با برند و خدمات شما را شکل می‌دهد. طراحی داخلی اصولی و جذاب، می‌تواند روی آرامش بیماران، بهبود تجربه مشتری و در نهایت افزایش فروش تأثیرگذار باشد. از این رو ما در این مقاله، قصد داریم اصول طراحی داخلی داروخانه و متریال مورد استفاده در آن را مورد بررسی قرار دهیم و راهکارهایی برای ایجاد فضایی آرام و کارآمد ارائه کنیم. اگر شما نیز قصد تغییرات در داروخانه خود را دارید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تاثیر رنگ در نمای داخلی داروخانه

در طراحی نمای داخلی داروخانه، رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید باید با سبک کلی داروخانه هماهنگ باشند. برای مثال رنگ‌های خنثی و روشن مانند سفید، خاکستری و بژ برای ایجاد فضایی آرام و مینیمال مناسب هستند. در مقابل، رنگ‌های گرم و طبیعی مانند قهوه‌ای، سبز و زرد می‌توانند فضایی دلنشین و صمیمی ایجاد کنند. علاوه‌بر فضای کلی، انتخاب رنگ‌های متفاوت برای بخش‌های مختلف داروخانه، نقش مهمی در ایجاد هویت بصری و هدایت مشتریان دارد. در ادامه به بررسی این رنگ‌ها می‌پردازیم:آبی برای اعتماد‌سازی و آرامش: آبی رنگ آسمان و دریا، نماد آرامش و اعتماد است. استفاده از طیف‌های مختلف آبی در طراحی داروخانه‌تان، می‌تواند به بیماران حس امنیت و اطمینان بدهد. این رنگ با حرفه‌ای‌گری و قابلیت اطمینان ارتباط نزدیکی دارد و برای بخش‌هایی مثل پذیرش و مشاوره بسیار مناسب است. با استفاده از رنگ آبی، فضایی آرام و مطمئن برای مشتریان ایجاد خواهید کرد.           

قرمزها نشان‌دهنده فوریت و انرژی: قرمز رنگ هیجان و انرژی است. این رنگ توجه‌ها را به خود جلب می‌کند و با برانگیختن حس اشتیاق، فوریت یک موضوع را نشان می‌دهد. استفاده هدفمند از رنگ قرمز در داروخانه‌تان، می‌تواند مشتریان را به سمت اطلاعات مهم، تبلیغات و پیشنهادهای ویژه هدایت کند؛ مثلاً می‌توانید از این رنگ برای برجسته‌سازی محصولات بدون نسخه یا تخفیفات ویژه استفاده کنید.

دکور داروخانه

سبزها نماد سلامتی و آرامش: سبز رنگی است که به‌طور طبیعی با سلامتی، رشد و تعادل مرتبط است. این رنگ به‌عنوان نمادی از طبیعت، آرامش و تندرستی شناخته می‌شود و انتخابی ایده‌آل برای محصولات و مکمل‌های ویتامینی است. استفاده از رنگ سبز در طراحی، می‌تواند فضایی آرامش‌بخش ایجاد کند و حس تازگی و نشاط را به محیط ببخشد.

ایجاد تعامل و دوستی با زرد و نارنجی: زرد و نارنجی رنگ‌های گرم و دوستانه‌ای هستند که انرژی مثبت و شادی را به همراه دارند. آن‌ها را میتوان در قسمت انتظار یا بخش‌های آرایش بهداشتی استفاده کرد. این رنگ‌ها محیطی جذاب ایجاد می‌کنند و باعث می‌شوند افراد به تعامل تشویق شوند.

نمایش ظرافت با رنگ‌های خنثی: حس رنگ‌های خنثی مانند بژ، خاکستری و سفید زمینه‌ای از ظرافت و پیچیدگی را فراهم می‌کنند. آن‌ها فضای داخلی دکور داروخانه را متعادل می‌کنند و می‌توانند برای تکمیل رنگ‌های دیگر در طراحی شما استفاده شوند. رنگ‌های خنثی اغلب برای دیوارهای داروخانه، قفسه‌بندی و تابلوها برای ایجاد ظاهری تمیز و حرفه‌ای استفاده می‌شوند.

از چه موادی برای طراحی نمای داخلی داروخانه استفاده می‌شود؟

در طراحی نمای داخلی داروخانه از مواد مختلفی استفاده می‌شود که هم نکات زیبایی شناختی و هم نیازهای کاربردی را برآورده می‌کند. این مواد به‌دلیل دوام، سهولت در تمیزکردن، مطابقت با استانداردهای بهداشتی و ایمنی و توانایی ایجاد محیطی دلپذیر و حرفه‌ای انتخاب شده‌اند. در ادامه برخی از مواد معمول که در فضای داخلی داروخانه استفاده می‌شود، معرفی شده است:

 کفپوش

کفپوش وینیل: این نوع کفپوش بادوام، مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی دارد و تمیز‌کردن آن آسان است و در طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود.

کاشی و سرامیک: این نوع کف‌پوش‌ها پرکاربردترین نوع کفپوش هستند. دوام بالایی دارند و نگهداری و تمیزکردن آن‌ها نیز بسیار آسان است.

پارکت: این نوع کفپوش شبیه به انواع سنگ و چوب تولید می‌شود و نصب آن آسان است و از جمله کف‌پوش‌های مقرون به‌صرفه به شمار می‌رود. با این‌حال نسبت به دیگر کف‌پوش‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

دیوارها

رنگ: در فضای داخلی داروخانه استفاده از رنگ‌های روشن و آرام‌بخش برای ایجاد فضایی تمیز و دلپذیر توصیه می‌شود. رنگ دیوار گزینه‌ای اقتصادی به شمار می‌رود و در صورتی که کیفیت بالایی داشته‌باشد، قابلیت شستشو نیز خواهد داشت.

پانل‌های دیوار‌: پانل‌ها از موادی مانند PVC، شیشه یا لمینت ساخته شده‌اند و تمیز‌کردن و نگهداری آن‌ها آسان است.

کاغذ دیواری: کاغذ دیواری در داروخانه‌ها به ندرت استفاده می‌شود و معمولاً برای دیوارهای برجسته مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 کانترها

کورین يا کوارتز: این نوع مواد که غیر متخلخل هستند، دوام بالایی دارند و به‌راحتی تمیز می‌شوند.

MDF: گزینه‌ای مقرون به‌صرفه که در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف عرضه می‌شود.

فولاد ضد زنگ: در مناطقی که نیاز به استانداردهای بهداشتی بالایی دارند، استفاده می‌شود؛ زیرا در برابر مواد شیمیایی مقاوم است و بدون دردسر ضدعفونی می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا

قدم اول در طراحی

اولین قدم برای شروع طراحی مطب های پزشکان این است که زمینه ی فعالیت و تخصص آنها را بررسی کنیم . طراحی مطب های پزشکی میتواند متناسب با هر تخصص پزشکان شکل و شمایل متفاوتی را به خود بگیرد . همانطور که معلوم است نقاط اشتراک زیادی را میتوان در روش های طراحی مطب پزشکان بر شمرد . اما تفاوت هایی اساسی میتواند شخصیت فضایی هر کدام از این تخصص ها را تعریف کند .مسلما مطب اطفال با مطب یک روانپزشک یا یک متخصص زیبایی تفاوت میکند . این تفاوت ها در انتخاب رنگ ، بافت ، متریال و نورپردازی ها خود را نشان میدهد و میتواند نقاط اشتراکی را نیز داشته باشند . پس میبینید که شناخت تخصص پزشک میتواند مجری دکوراسیون داخلی را در طراحی فضای این مطب ها کمک کند .

ایجاد ارتباط مناسب بین بیمار و پزشک

یکی از مواردی که میتواند به آرامش حال بیمار کمک کند ، این است که بتواند ارتباط خوب و قوی را با پزشک خود برقرار کند . اما از چه راهی میتوان این ارتباط را بین بیمار و پزشک برقرار کرد . ایده ی جذابی که میتوان برای این مسئله بیان کرد این است که دکوراسیون داخلی را بر اساس علاقه مندی ها و سرگرمی های مورد علاقه پزشک و سازگار با روحیات او طراحی کرد . به طور مثال اگر پزشک علاقه مند به گل و گیاه است ، حضور گیاهان مناسب با محیط و حفظ بهداشت آنها و یا نصب تابلوهای نقاشی از گل و گیاه میتواند نشانگر روحیات پزشک باشد . یا اگر علاقه مند به ماشین باشد میتواند از ماشین های کوچک دکوری برای تزئین مطب خود استفاده کند . این ایده میتواند یک حس آشنایی و اعتماد را بین مراجعه کننده و پزشک ایجاد کند و بر روند درمان نیز تاثیر مثبتی دارد .

روش های طراحی مطب

دکوراسیون فضای درمانی

فضای درمانی درواقع همانطور که از نامش مشخص است فضایی که با بیماران و پزشکان و پرستاران و ... در ارتباط می باشد و هدف از وجود اینگونه فضاهایی رفع مشکلات و بیماری های جسمی و روحی افراد مختلف می باشد . درواقغ فضای درمانی می تواند شامل مطب ، درمانگاه ، بیمارستان ، کلینیک و ... باشد و هر کدام از این ها عناصر و تجهیزات متفاوتی برای دکوراسیون دارند . اما به طور کلی برای انجام دکوراسیون فضاهایی که به عنوان فضای درمانی شناخته می شوند یکسری اصول و قوانین وجود دارد که باید رعایت شوند .

انواع فضاهای مورد نیاز در یک واحد درمانی

اتاق پزشک

یک واحد درمانی و یا مطب پزشک درواقع با وجود پزشک است که معنا پیدا می کند و هویت درمانی به خود می گیرد . به همین علت از جمله فضاهایی که این واحد باید داشته باشد ، اتاقی مخصوص پزشک می باشد . در این اتاق مریضان مراجعه کرده و معاینه می شوند و صحبت های لازمه با پزشک نیز در این اتاق صورت می گیرد . با توجه به نوع تخصصی که پزشک دارد و خدماتی که واحد درمانی ارائه می دهد می تواند ابعاد این اتاق و تجهیزاتی که در آن قرار دارد متفاوت باشد . اما به طور کلی یک میز و صندلی برای پزشک ، صندلی برای مراجعه کننده و کمدها و قفسه هایی برای نگهداری اسناد و مدارک و تجهیزات مورد نیاز پزشک در دکوراسیون این اتاق استفاده می شود .

فضای انتظار

فضای انتظار یکی از جمله فضاهایی در واحد درمانی می باشد که می تواند تاثیر زیادی روی رفاه بیمارانی که به آن جا مراجعه می کند بگذارد .

این فضا درواقع همانطور که از نام آن مشخص است فضایی است که بیماران می توانند در آن به انتظار نشسته تا نوبت معاینه شان برسد به صورت کلی این فضا دارای صندلی هایی می باشد که هر چقدر این صندلی ها بیشتر و راحت تر باشند ، رضایت افراد بیشتر جلب خواهد شد . چرا که هم تمامی افراد می توانند بنشینند و هم در زمان طولانی انتظار خسته و آسیب دیده نخواهند شد .با توجه به متراژ مطب می توان از انواع صندلی ها و یا مبلمان برای این فضا استفاده نمود . بعضی از مطب ها دارای صندلی هایی در کنار هم به صورت ردیفی بوده و در بعضی از مطب ها نیز از انواع مبلمان مدرن و ویکتوریایی و نئوکلاسیک و .. بهره می برند .

اتاق استراحت

اتاق استراحت درواقع فضایی است که مخصوص کارمندان و منشی ها و دستیاران پزشک طراحی داخلی می شود تا در صورت خستگی ، این افراد بتوانند زمانی را در آنجا به استراحت گذرانده یا ناهار و میان وعده ی خود را میل کنند . این فضا می تواند روی تامین رفاه کارمندان و میزان رضایت آن ها از محیطی که در آن کار می کنند تاثیر بگذارد و در نتیجه هر چقدر که آن ها راضی تر باشند ، بازتاب رضایت آن ها به بیماران رسیده و آن ها نیز راضی تر خواهند بود . این فضا می تواند شامل میز و مبلمان و یا حتی تخت خوابی ساده باشد . هر چقدر که این فضا به اتاق منشی و دستیاران و آبدارخانه نزدیک تر باشد ، کار آن ها برای رسیدگی به بیماران و استراحت نمودن نیز راحت تر خواهد شد .

اتاق دستیار پزشک و منشی

پزشکان با توجه به نوع خدمات و درمانی که ارائه می دهند به دستیار و یا دستیارانی و همچنین برای منظم شدن کارهای مطب نیز به منشی نیازمند می باشند . از این رو برای آنکه این افراد بتوانند فعالیت های خود را به صورت منظم و حرفه ای انجام دهند نیز به فضایی مخصوص احتیاج دارند . برای مثال اتاق منشی باید در ارتباط مستقیم با فضای انتظار بیماران باشد تا این فرد بتواند به بیماران نوبت داده و موارد مربوط به آن ها در پرونده شان ثبت نماید . دستیاران نیز نیازمند فضایی مخصوص و نزدیک به اتاق پزشک بوده تا بتوانند کارهای لازمه مانند گرفتن فشار و قند و ... را انجام داده و بعد از دریافت نتیجه ی آن ، آن را به پزشک مربوطه تحویل دهند ، در این صورت پزشک می تواند با دید بازتری به معاینه ی بیمار بپردازد .

 



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا

دکور داروخانه از آن جایی‌که داروخانه‌ محلی برای رفت و آمد افراد مختلف با سلیقه‌های گوناگون است، توجه به طراحی داخلی دکور داروخانه دارای اهمیت زیادی است. به طور کلی داروخانه‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند: داروخانه‌هایی که فقط محل توزیع دارو است که به سبک فارمسی شناخته می‌شوند و داروخانه‌هایی که علاوه‌بر توزیع دارو، لوازم بهداشتی و آرایشی نیز عرضه می‌کنند که به دراگ استور معروف هستند.یکی از ویژگی‌هایی که در طراحی و اجرای دکور داروخانه باید در نظر گرفته شود، سهولت در رفت و آمد مشتریان، نحوه چیدمان داخل داروخانه، جایگذاری محل‌های مختلف مانند صندوق، پیشخوان، انبار، دریافت داروها و …  است.

https://shapedesign.ir/articles/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87/

از این رو برای طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه به سبک‌های مختلف و باتوجه به اصول طراحی و دکوراسیون داروخانه می‌توانید به گروه معماری بام شیپ اعتماد کنید.

نمونه طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه

در این بخش به مشاهده عکس‌هایی از دکوراسیون داروخانه‌ای که توسط تیم معماری شیپ طراحی و اجرا شده است می‌پردازیم:

طراحی داروخانه

قبل از طراحی داروخانه باید برخی از موارد کلیدی مانند رنگ و متریال، نورپردازی، محل قرارگیری بخش‌های مختلف داروخانه، محل استراحت کارکنان و امنیت فضا را مورد بررسی قرار دهیم. در این بخش نمونه‌های اجرائی از طراحی داروخانه جهت ایده گرفتن آورده شده است:

چیدمان داروخانه

چیدمان مناسب و حرفه‌ای داروخانه بستگی به عوامل مختلفی از جمله متراژ داروخانه، نوع پلان و محصولات موجود دارد. چیدمان داروخانه شامل قرارگیری قفسه داروها، شلف‌ها، محل پیشخوان، ورودی کارکنان، صندوق، محل انتظار، انبار داروخانه و محل استراحت کارکنان می‌شود. همچنین طراحی اصولی این بخش‌ها نیازمند یک طراح حرفه‌ای و مجرب است.

طراحی پیشخوان داروخانه

یکی از بخش‌های مهم دکور داروخانه که دارای جذابیت بصری است، پیشخوان داروخانه است که بعنوان محلی برای مشاوره، دریافت فاکتور و نسخه استفاده می‌شود. کانتر داروخانه با توجه به متریال بکار برده شده و فضای کلی داروخانه می‌تواند در مدل‌های مختلف طراحی و دیزاین شود. همچنین کانتر داروخانه می‌تواند بعنوان ویترین استفاده شود و یا ممکن است ساده باشد. تمام این موارد بستگی به سلیقه کارفرما دارد.

نورپردازی داروخانه

در طراحی دکور داروخانه، یکی از عواملی که توجه مراجعه کنندگان را جلب می‌کند، نورپردازی مناسب و محیط گرم و صمیمی داروخانه است. بنابراین نیاز است که نور کافی و روشنایی در محیط داروخانه را تامین کنید. بهتر است که داروها در معرض نور خورشید قرار نگیرند و از نورهای مصنوعی که در سقف تعبیه می‌شوند مانند لوستر و هالوژن‌ها استفاده شود. در ادامه به نمونه‌هایی ‎پردازیم:

نورپردازی داروخانه

در طراحی دکور داروخانه، یکی از عواملی که توجه مراجعه کنندگان را جلب می‌کند، نورپردازی مناسب و محیط گرم و صمیمی داروخانه است. بنابراین نیاز است که نور کافی و روشنایی در محیط داروخانه را تامین کنید. بهتر است که داروها در معرض نور خورشید قرار نگیرند و از نورهای مصنوعی که در سقف تعبیه می‌شوند مانند لوستر و هالوژن‌ها استفاده شود. در ادامه به نمونه‌هایی ‎پردازیم:

انتخاب رنگ در طراحی داروخانه

برای طراحی دکور داروخانه به صورت اصولی باید از رنگ‌های روشن استفاده کرد زیرا فضا را پرنورتر و بزرگ‌تر نشان می‌دهد. اما استفاده از رنگ‌های تیره در دکوراسیون داخلی داروخانه باعث می‌شود تا فضا دلگیرتر و تاریک‌تر به نظر برسد. علاوه‌بر این رنگ‌بندی در دکوراسیون داخلی مکمل نورپردازی است و باعث انعکاس نور در فضای داروخانه می‌شود، پس هرچه رنگ‌‌های استفاده شده در دکور داروخانه روشن‌تر باشد، فضا نورانی‌تر می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 33
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا

طراحی داخلی کلینیک پوست و مو ، نقش مهمی در برقراری ارتباط با مراجعه کنندگان و ایجاد حس رضایت در مخاطب دارد. امروزه با توجه به افزایش رقابت بین کلینیک های پوست و مو، اهمیت طراحی این فضاها بیشتر شده و خدمات پزشکی و درمانی برای برند شدن کلینیک کافی نیست.نکات بسیاری در طراحی داخلی کلینیک پوست و مو در نظر گرفته می شود که از میان آن ها می توان به نورپردازی، انتخاب رنگ، سبک طراحی، چیدمان مبلمان، انتخاب متریال و طراحی ریزفضاها اشاره کرد. طراحی داخلی کلینیک پوست و مو به صورت منحصر به فرد، به شاخص شدن مجموعه، کمک شایانی می کند. همچنین برای این فضا می توان انواع سقف کاذب را اجرا نمود.

هزینه طراحی داخلی کلینیک پوست و مو

فاکتورهای بسیاری بر تعیین هزینه ی نهایی طراحی داخلی کلینیک پوست و مو موثر هستند که مهم ترین آن ها سبک دکوراسیون داخلی کلینیک پوست و مو، متریال به کار رفته در آن و متراژ فضا می باشند. بدیهی است که با افزایش مساحت، متریال بیشتری برای دکور اتاق پوست و مطب پوست و مو نیاز است. همچنین هزینه ی طراحی با متریال با کیفیت تر، بیشتر خواهد بود. معمولا هزینه ی دکوراسیون داخلی کلینیک پوست و مو به سبک مدرن، به علت مینیمال بودن طرح و به حداقل رسیدن عناصر موجود در آن، پایین تر می باشد.

متریال طراحی داخلی کلینیک پوست و مو

از موارد قابل توجه در طراحی داخلی کلینیک پوست و مو ، انتخاب متریال مناسب برای نازک کاری دیوار، پوشش سقف و کفسازی می باشد. به طور کلی مصالح به کار رفته در دیزاین مطب پوست و مو، باید دارای ویژگی های زیر باشند:

دکور اتاق پوست

دوام و مقاومت بالا

مقاومت در برابر آب و رطوبت

قابلیت شستشو و تمیز کردن

کیفیت بالا و عدم وجود خط و خش و شکستگیرنگ، کاغذ دیواری و دیوارکوب چوبی، از رایج ترین مصالح برای نازک کاری دیوارها می باشند. همچنین برای پوشش سقف نیز می توان از رنگ و تایل های سقف کاذب به عنوان مرسوم ترین متریال استفاده کرد. از پرکاربرد ترین متریال ها برای کفسازی فضا در طراحی داخلی کلینیک پوست و مو ، لمینت، سنگ، سرامیک، اپوکسی و پی وی سی است. در ادامه مزایا و معایب هر کدام از این مصالح به طور خلاصه بررسی می شود. لازم به ذکر است که در انتخاب مصالح دیزاین کلینیک پوست و مو ، باید به بودجه ی کارفرما، سبک طراحی و هماهنگی بین پوشش دیوار، سقف و کف توجه شود. استفاده از لمینت و اپوکسی برای دیزاین مطب پوست و مو به سبک مدرن، و سنگ و سرامیک با ابعاد بزرگ، برای سبک کلاسیک مناسب می باشد.

لمینت

استفاده از لمینت به علت دارا بودن مزایای متعددی همچون قیمت مناسب، مقاومت در برابر رطوبت و همچنین شباهت به چوب، گزینه ی مناسبی برای پوشش کف در دیزاین کلینیک پوست و مو می باشد. البته باید توجه داشت که این متریال در برابر شستشوی مداوم، مقاومت بالایی ندارد. لذا استفاده از لمینت صرفا برای بخش های عمومی همچون سالن انتظار توصیه می شود و بهتر است در اتاق های درمان که نیاز به تمیز کردن بیشتر دارند، به کار گرفته نشود.

پی وی سی

این متریال از نظر ظاهری شباهت زیادی به لمینت دارد ولی بر خلاف لمینت که چند لایه ام دی اف فشرده می باشد، پی وی سی از پلاستیک ساخته شده است. اجرای ساده، هزینه ی پایین تر، مقاومت مناسب در برابر رطوبت و قابلیت تولید در طرح های مختلف همچون سنگ و چوب، از مزایای بکارگیری پی وی سی در طراحی داخلی کلینیک پوست و مو می باشند.

سنگ

سنگ از لوکس ترین متریال ها برای طراحی داخلی کلینیک پوست و مو می باشد. مزایایی همچون شستشو و نگهداری آسان، مقاومت بالا در برابر حرارت و رطوبت و همچنین استحکام زیاد، سنگ را به متریالی پر طرفدار برای دکوراسیون داخلی کلینیک پوست و مو تبدیل کرده است.



:: بازدید از این مطلب : 37
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 آذر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا

میز پذیرش و منشی
یکی از مهم‌ترین مسائلی که در ابتدای ورود مورد توجه قرار می‌گیرد، میز منشی مطب است. بیشترین تماس و پاسخگویی در این قسمت انجام می‌شود و رعایت دکوراسیون این قسمت بسیار اهمیت دارد. زیرا مانع از شلوغی و ازدحام در این قسمت شده و آرامش و اطمینان را برای مراجعین به همراه دارد. بهتر است میز پذیرش به گونه‌ای باشد که بیماران بتوانند ارتباط مناسبی را با منشی داشته و آرامش خاطر بیشتری را تجربه کنند. از طرفی زیبایی و مدرن بودن میز نیز نقش مهمی در تصور افراد دارد. زیبایی و به روز بودن این قسمت باعث می‌شود تا بدو ورود، افراد زیبایی و آرامش بیشتری را تجربه نمایند.
انتخاب مبلمان اداری مناسب در دکوراسیون داخلی مطب
غیر از میز پذیرش، انتخاب بهترین مبلمان مخصوص دیزاین مطب نیز از جمله مواردی است که بسیار اهمیت دارد. مراجعین و بیماران زمان زیادی را در اتاق انتظار به سر می‌برند. در نتیجه این محیط باید سرشار از آرامش و راحتی برای آن‌ها باشد تا گذران این مدت آزاردهنده به نظر نرسد. یکی از ابزارهای برای کمک به این مسئله، انتخاب مبلمان اداری مناسب مطب است. مبلمان راحتی که می‌تواند شامل مبل‌های تک نفره یا سه نفره بوده و نیز صندلی‌های انتظار راحت جزو این موارد هستند.

انتخاب میز

جلو مبلی اداری مناسب و نیز یا امکاناتی مانند نصب تلویزیون در سالن انتظار که زمان را برای افراد کوتاه‌تر می‌کند. بر روی میز می‌توانید از انواع مقالات و یا کتاب‌ها و مجلات سرگرم‌کننده نیز استفاده کنید. ولی در کنار این موارد رعایت دکوراسیون با سبک مورد نظر بسیار اهمیت دارد.

دیزاین مطب
انتخاب صحیح مبلمان برای مطب از جمله صندلی اداری و … باید با رعایت سبکی باشد که در فضا رعایت شده است. معمولاً امروزه سبک‌های مدرن جایگاه بیشتری در مطب پزشکان دارند. زیرا مبلمان اداری استفاده از متریال مناسب مانند ام‌دی‌اف، طراحی‌های بی‌نظیر و خاص، رنگ‌ها و نیز نورپردازی مناسب این محیط، نیاز به سبک مدرن را بیشتر نشان می‌دهد. در مقابل سبک کلاسیک هم نیاز به جا و فضای بیشتری دارد و هم متریال مورد استفاده در آن از جنس چوب بوده و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه نیست. امکان طراحی‌های متنوع در این سبک وجود ندارد و در نتیجه امروزه تمایل بیشتری برای کمک گرفتن از سبک مبلمان مدرن و انتخاب دکوراسیون داخلی مطب بر اساس این سبک وجود دارد.

انتخاب بهترین مبلمان برای مطب دکتر
یکی دیگر از مکان‌هایی که در دکوراسیون داخلی مطب مهم است، محلی است که پزشک در آن قسمت حضور دارد. دیزاین مطب پزشک باید به همان سبکی طراحی شود که در سایر قسمت‌های مطب آن سبک رعایت شده است استفاده از میز اداری و مبلمان در این قسمت باید به گونه‌ای باشد که حس آرامش را به بیمار القا نماید. در عین حال باید طراحی آن تناسب لازم را با سایر قسمت‌ها داشته باشد.استفاده از رنگ در طراحی داخلی مطب
یکی دیگر از مواردی که در طراحی داخلی و دکوراسیون مطب مورد توجه قرار می‌گیرد، استفاده از رنگ‌ها است. ایجاد هارمونی در بین رنگ‌ها در دکوراسیون نقش مهمی در زیبایی محل دارد. این مورد در خصوص مطب پزشکان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. رنگ‌های آبی و سبز که آرامش و زیبایی خاصی را به مخاطب القا می‌کند، می‌تواند از جمله این رنگ‌ها باشد. در مورد سبک مدرن، آزادی عمل بیشتری در این زمینه وجود دارد. استفاده از مبلمان اداری با رنگ‌های متنوع، رنگ‌آمیزی دیوارها و فضاهای داخلی مطب و … از جمله مزایای این سبک به شمار می‌روند.

رنگ‌های روشن می‌توانند باعث ایجاد روحیه بهتر در افراد شده و نیز انعکاس نور را بهتر نشان دهند.
در نتیجه محیط دلبازی را برای مراجعین و نیز افراد شاغل در مطب ایجاد می‌کنند. از جمله رنگ‌های آرامش‌بخش می‌توان به رنگ بژ، آبی، سبز اشاره کرد. رنگ‌های بسیار شاد بهتر است کمتر در این فضاها استفاده شوند، زیرا هیجان افراد را بالاتر می‌برند. رنگ‌های دیگر مانند زرد نیز بهتر است به اندازه نیاز مورد استفاده قرار گیرند. ولی در کل باید گفت استفاده از رنگ مناسب تأثیر مثبتی در روحیه بیماران دارد و بهتر است از ترکیب رنگی‌های متفاوت برای فضاهایی مانند مطب پزشکان استفاده شود.

نورپردازی مناسب مطب پزشکی
یکی دیگر از مواردی که در دکوراسیون داخلی مطب مورد توجه قرار می‌گیرد، نورپردازی مناسب این محیط است. نورپردازی نقش بسیار مهمی در روحیه مراجعین و بیماران دارد. این موضوع در مطب پزشکانی که معمولاً بیماران پراسترسی را درمان می‌کنند، بسیار اهمیت پیدا می‌کند. استفاده از رنگ‌های مناسب و آرامش‌بخش در این فضا می‌تواند روحیه افراد را بهبود بخشیده و روند درمان را تسریع نماید. این مورد نیز در سبک مدرن محدودیتی نداشته و می‌توانید از نورپردازی‌های متنوعی در فضاهای اداری و نیز مطب‌ها کمک بگیرید.



:: بازدید از این مطلب : 42
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 آبان 1403 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد